Open dag geitenhouderij Haarman, Schalkhaar (OV)


Open dag geitenhouderij Haarman

De familie Haarman heeft in Schalkhaar een nieuwe geitenstal met een 120-stands Dairymaster Geitencarrousel gerealiseerd. Het bedrijf heeft nu plaats voor 2050 melkgeiten en zal op 28 juni 2013 te bezichtigen zijn voor belangstellenden.

De nieuwe geitenstal is tegen de bestaande stal aan geplaatst. De 120-stands Dairymaster geitencarrousel heeft een capaciteit van 1100 geiten per uur met een melker en is uitgevoerd met automatische afname en lokvoer. De stal is voor de toekomst voorbereid op enkelplaatsherkenning in combinatie met melkmeting en individueel voeren. Het unieke van deze Dairymaster geitencarrousel is dat het melkstel volautomatisch uit het platform komt zodat het aansluiten minder dan drie seconden nodig heeft. Hierdoor creëert Dairymaster een enorme capaciteit per persoon en worden tijdens het reinigen de melkstellen volautomatisch in de reinigingspositie geplaatst. Dit laatste geeft dan ook weer een enorme arbeidsbesparing. Ook is er nagedacht over het reinigen van het platform zelf. D.m.v. het unieke Dairymaster roterende spoelsysteem is het reinigen van deze carrousel incl. omgeving van platform een peulenschil.

De familie Haarman is in 1996 van het houden van vleesstieren overgestapt op de melkgeitenhouderij. John en Cisca runnen het bedrijf samen met hun vier kinderen en zijn inmiddels gegroeid naar 1850 melkgeiten. In de oude situatie was de melkstal de belemmerende factor, het melken kostte iedere dag 10 uur de tijd. Met de nieuwe Dairymaster carrousel neemt dit slechts 2 uur tijd in beslag, een flinke arbeidsbesparing dus.

De familie Haarman houdt op vrijdag 28 juni 2013 een open dag. De verschillende bedrijven die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van deze stal zullen hier aanwezig zijn en het is mogelijk een kijkje te nemen in de stal. De open dag is van 10:00 tot 15:30 aan de Iwlandsweg 3, 7433RH te Schalkhaar.

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce