Melkontvangst


Er zijn twee soorten leverbaar, een glazen en een roestvrijstalen melkontvangst. Standaard worden alle grotere melkstallen uitgevoerd met een roestvrijstalen melkontvangst. Beide typen melkontvangsten zijn zeer goed te reinigen. Het voordeel van de roestvrijstalen melkontvangst is dat deze minder kwetsbaar is dan het glazen melkontvangst. Daarnaast is het mogelijk grotere diameters leidingen aan te sluiten en kunnen meerdere melkpompen gemonteerd worden. Door de kunststof zichtkappen aan beide zijkanten zijn het melk- en spoelproces goed te volgen.

Melkpomp

Bij het ontwerp van de Dairymaster centrifugale melkpomp is gebruik gemaakt van de modernste technologie, materialen en ontwerpen. In tegenstelling tot andere modellen is de pomp uitgerust met een meervoudig gebogen schoep, wat de kans op beschadiging van de melk verminderd. De melkpomp wordt standaard uitgevoerd met een automatisch drainventiel, welke opent wanneer de melkmachine uitgeschakeld is. Het is mogelijk meerdere melkpompen te koppelen om een grotere pompcapaciteit te ontwikkelen.

Frequentieregelaar op de melkpomp

De melkstroom naar de melkontvangst varieert tijdens de melkbeurt. De melk wordt met variabele snelheid gepompt, waardoor optimale koeling en behoedzaam melktransport mogelijk zijn. De hoogte van de melk in de ontvangst wordt gemeten en de opbrengst van de pomp wordt vergeleken met de cumulatieve hoeveelheid van de melk in de melkontvangst. Dit systeem verzekert dat de pompsnelheid hoger wordt als het melkniveau stijgt. Wanneer het melkniveau laag is, vermindert de snelheid van de pomp. Wanneer de melkpomp inactief is, kan de koelwatervoorziening door middel van een magneetklep worden uitgeschakeld. Het resultaat is een gecontroleerde melkstroom via de voorkoeler en een behoedzamere behandeling van de melk, met minimaal waterverbruik.

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce