Melkstel

Het melkstel is een unieke combinatie van de Dairymaster melkklauw, tepelbekers en de superzachte 916S tepelvoering. Het melkstel wordt vervaardigd uit slagvast materiaal van uitstekende kwaliteit, wat niet alleen resulteert in een betere duurzaamheid, maar ook een positief effect heeft op de hygiëne. Door de doorzichtige klauw is de melkstroom duidelijk zichtbaar. Jarenlange testen en wetenschappelijk onderzoek liggen ten grondslag aan het ontwerp van het ideale melkstel. Dairymaster heeft zich zowel gericht op daadwerkelijke proeven met koeien als op gesimuleerde doorstroom experimenten. Parameters zoals melktijd, melkopbrengst en afvallen (mate van luchtzuigen) van de tepelbekers zijn gemeten in proefsituaties met hoogproductieve dieren. Simulatie van de melkstroom biedt informatie met betrekking tot het vacuüm onder de speen en de beweging van de tepelvoering wand.

Het Dairymaster melkstel produceert tijdens de melkfase een hoog, stabiel melkvacuüm, wat afneemt tijdens de rustfase. Doordat er minder belasting op de speen wordt uitgeoefend, leidt dit tot uitstekend uitmelken en een betere uiergezondheid. Alle aspecten van melkstalontwerp zijn met uiterste precisie bepaald, zoals de geometrie van de tepelvoering, tot de doorsnede van de korte melkslang, het melkklauwvolume, de doorsnede van uitvoeropening van de melkklauw tot aan het totale gewicht van het melkstel.

Het uitbannen van het afzakken van de tepelbekers is van het grootste belang bij het ontwerpen van het melkstel. Dit heeft namelijk invloed op het uiteinde van de speen en kan leiden tot kruisbesmetting. Het ontwerp van het Dairymaster melkstel is gemaakt om dit te voorkomen.

Tepelvoering

De Dairymaster 916S en 916SL tepelvoering zijn de ultieme tepelvoering voor hoge producties. De tepelvoering laat een veel lager percentage zien van afzakkende of afvallende melkstellen en een verhoogde melkgift in vergelijking met veel andere tepelvoeringen. Daarnaast geven veel melkveehouders aan dat de uierconditie beter wordt.

De materiaalkeuze is een kritiek onderdeel bij het produceren van tepelvoeringen. Dairymaster heeft tientallen jaren ervaring met het ontwikkelen, testen en onderzoeken van tepelvoeringen. De tepelvoering van Dairymaster is ontwikkeld van uitermate soepel materiaal op de plekken waar dit nodig is.

Het is zeer belangrijk de tepelvoeringen op tijd te wisselen en op spanning te houden om de excellente eigenschappen te kunnen garanderen.

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce