Mestschuiven

De Dairymaster mestschuif is een zeer zwaar uitgevoerde hydraulisch aangedreven mestschuif. De mestschuif is geschikt voor nieuwbouw en bestaande situaties.

Dairymaster fabriceert en levert automatische schuifsystemen voor melkveebedrijven wereldwijd. De Dairymaster hydraulische mestschuifsystemen vergen weinig onderhoud en zijn uitzonderlijk eenvoudig te bedienen. Aangezien het aantal koeien toeneemt en de gebouwen steeds groter worden, kan een mestschuif systeem grote voordelen opleveren.

Kenmerken:

 • Uitstekende Flexibiliteit
 • Passages kunnen individueel worden gereinigd
 • Oneven aantal passages kan gemakkelijk worden opgevangen
 • Passages kunnen van ongelijke lengte zijn
 • Passages hoeven niet parallel te zijn
 • Passages kunnen in een rechte hoek zijn

Het extra gewicht van de Dairymaster mestschuif zorgt voor een goede reiniging, elke keer dat de mestschuif passeert. Op de vloer is de geleiderails gemonteerd, elke aandrijfrails/track wordt gefabriceerd uit zwaar kwaliteitsstaal. De geleiderails zitten elk verankerd aan de vloer d.m.v. twee zware keilbouten. De cilinder is beschermd door een zwaar uitgevoerde ombouw voor optimale bescherming. De schuiven zelf hebben aan beide kanten een vleugel, waardoor ook mestgangen die niet volledig recht zijn gereinigd kunnen worden. Lengtes van een mestgang tot 100 meter is mogelijk. Hydraulische slangen worden vanaf de motor naar de cilinder door een buis beschermd tegen slijtage. De schakelaars zijn slim weggewerkt en ontworpen voor het minimaliseren van storingen.

De hydraulische aandrijving heeft een aantal specifieke kenmerken:

 • De motor is ontworpen voor een lange levensduur zonder storingen
 • Elke aandrijfunit kan maximaal 8 gangen aansturen
 • De gebruikte materialen zijn gefabriceerd uit corrosiebestendige kunststoffen en roestvrijstaal
 • De hydraulische pomp word beschermd door een dubbel oliefiltratiesysteem op de aan- en afvoerleiding
 • Het oliepijl is zichtbaar en wordt gecontroleerd door een vlotterschakelaar
 • Het oliereservoir is uitgerust met een snelsluiting voor goede toegankelijkheid en eenvoudig onderhoud


U kunt kiezen uit digitale bediening en handbediening:


Digitale bediening
Digitale bediening biedt de ultieme flexibiliteit, gebruiksvriendelijke en eenvoudige bediening. Het heeft vele specifieke functies, zoals afzonderlijk instellen van alle schuiven, tijdelijk stoppen, meerdere parkeerposities en foutmeldingen op de het scherm.

Handbediening
Bij handbediening is er een schakelaar voor elke mestgang. Er kan gekozen worden voor 2 automatische intervallen en handmatige bediening. Normaal wordt de mestschuif geparkeerd aan de zijde van de cilinder. Het systeem is ontworpen voor dagelijks gebruik. Het is mogelijk om een gang apart extra aan te sturen om juist te parkeren, zonder dat dit effect heeft op de andere gangen.

Kenmerken:
• Compleet gevoed vanuit een waterdichte industriële aanstuurkast
• Eenvoudig te installeren
• Weinig onderhoud

De mestschuiven zijn leverbaar voor nieuwbouwsituaties en voor ombouwsituaties. In nieuwbouwsituaties wordt de cilinder doorgebouwd naar buiten. De ruimtebesparende uitvoering is zo ontworpen dat voor het installeren in een bestaande situatie, meestal geen extra voorbereidende werkzaamheden vereist zijn. De van de bouw- en arbeidskosten worden dus geminimaliseerd.

Het verbeterde ontwerp van de schakelaars en printplaat voor de aansturing van de cilinder, maakt dat deze zijn weggewerkt in een schone en droge omgeving. De ingebouwde diagnose zorgt verder voor een vermindering van de servicekosten. Deze ontwikkeling is getest in de zwaarste omstandigheden en wij garanderen een lange levensduur.

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce