"Up & Over" opdrijfhek

Dit opklapbare opdrijfhek is geschikt voor gebruik in rechthoekige verzamelruimtes. Door middel van een verzamelruimte kan de toestroom van koeien geoptimaliseerd worden. Met behulp van dit opdrijfhek is het ook mogelijk om het wisselen van groepen sneller te laten verlopen. Het is mogelijk om tijdens het melken van de ene groep, de andere groep koeien klaar te zetten achter het opdrijfhek. Wanneer de ene groep gemolken is, kan het opdrijfhek over de erachter opgesloten groep heen bewogen worden, zodat het melkproces zo kort mogelijk onderbroken wordt.

Het opdrijfhek is bevestigd aan een starre balk, die over een dubbele geleiderails voortbeweegt door middel van een directe aandrijving aan beide zijden. De aandrijving heeft een ingebouwd veiligheidsmechanisme tegen onbeweeglijke objecten, echter zal het altijd een lichte druk op de koeien uitoefenen om ze tot beweging te stimuleren.

De aansturing van het hek kan vanuit de melkput en het begin van de wachtruimte handmatig uitgevoerd worden. Het is echter ook mogelijk om automatisch in combinatie met koeherkenning te werken, met behulp van de software kan ingesteld worden hoe lang het hek zich voortbeweegt na een bepaald aantal herkende koeien. Een zeer interessante optie is de looprups waarin de lucht en elektra perfect weggewerkt is. De zeer zware constructie staat borg voor jarenlang gebruiksgemak.

Mestschuif op dit opdrijfhek

Een veel toegepaste optie op dit opdrijfhek is een terugloopmestschuif. Na het melken kan het opdrijfhek met de mestschuif in neergelaten positie achterwaart bewogen worden, waardoor de verzamelruimte gereinigd wordt. Tijdens het melken zal de mestschuif omhoog staan, waardoor de mest niet naar de melkstal getrokken wordt. Dit systeem is geïntegreerd in het opdrijfhek wat in combinatie met deze optie extra zwaar wordt uitgevoerd.

Kenmerken:

  • Gegarandeerde vlotte toestroom van koeien tijdens het melken
  • Eenvoudig en snel groepen wisselen
  • Mogelijk in combinatie met een terugloopmestschuif
  • Zeer robuuste constructie

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce