ClusterCleanse

De ClusterCleanse spoelt elk melkstel nadat een koe is gemolken. Dit resulteert in betere hygiëne voor het melkstel en voor de volgende koe. Als stallen uitbreiden is de Dairymaster ClusterCleanse een fantastische aanvulling bij het verbeteren van de hygiëne en is het een grote hulp voor de veehouder in de strijd tegen het verspreiden van mastitis.

De ClusterCleanse is beschikbaar voor alle soorten stallen. Het is verkrijgbaar in drie verschillende formaten:

  • Als 'Stand-alone' uitvoering, waarbij de melker de ClusterCleanse activeert.
  • In combinatie met de Dairymaster automatische afname.
  • En in combinatie met de Dairymaster melkmeters.

In deze laatste twee combinaties wordt de ClusterCleanse geactiveerd nadat het melkstel is verwijderd van de koe.

Het melkstel en de lange melkslang worden gespoeld met een combinatie van water en lucht. Nadat het melkstel doorgespoeld is wordt het automatisch gezuiverd wat het schoonmaakproces maximaliseert. Dit verlaagd het risico van koe-op-koe kruisbesmetting en mastitis. Een lager celgetal betekent een hogere melkkwaliteit en een betere gezondheid van de koeien.

Normaalgesproken als een geïnfecteerde koe met de bacterie Staphylococcus Aureus is gemolken, blijven deze bacteriën in de leiding achter in grote hoeveelheden en kunnen ze overgedragen worden op andere koeien. Normaalgesproken wordt dit ondervangen door besmette koeien als laatst te melken. Bij het gebruik Dairymaster ClusterCleanse is het niet meer nodig om deze koeien te scheiden.

Met de Dairymaster ClusterCleanse is het niet nodig om bestaande melkstellen te vervangen of speciale leidingen aan te leggen en het is niet van invloed op het vacuümniveau bij het melken. De Dairymaster ClusterCleanse kan ook helpen bij het reduceren van het verspreiden van de Streptococcus agalactiae mastitis en de Mycoplasma Mastitis.

Kenmerken:

  • Effectief en preventief middel tegen koe op koe besmetting
  • De enige vereiste is dat de melkstal over automatische afname beschikt

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce