Feedrite individuele krachtvoerverstrekking in de melkstal

Dit door Dairymaster ontwikkelde voersysteem maakt het mogelijk de koeien in de melkstal automatisch en individueel te voeren. De toegepaste nauwkeurige techniek is te vergelijken met de Dairymaster krachtvoerstations. Het grote voordeel van dit systeem is dat de toestroom van koeien sneller gaat, waardoor de melktijd korter wordt en de koeien individueel gevoerd kunnen worden.

De voerinstellingen worden beheerd via het managementprogramma, hierdoor kan ook gewerkt worden met voerschema's, welke gebaseerd zijn op de lactatieperiode waarin een koe zich bevind.

Daarnaast zijn diverse voerscenario's zijn in te stellen, bijvoorbeeld dat één bepaalde koe bij het binnenlopen automatisch een kleine voergift krijgt en de rest bij het onderhangen van het melkstel. Studies hebben namelijk aangetoond dat de koe een hoger oxytocine niveau vertoond wanneer het gevoerd wordt tijdens het melken.

Deze voersystemen bestaan uit een combinatie van kunststof en roestvrijstaal, beide corrosiebestendige materialen. Elke motor is beveiligd tegen overbelasting door omgevingsfactoren. De valpijpen zijn vervaardigd uit roestvrijstaal en bevestigd aan de muur met 2 roestvrijstalen klemmen. Dit zorgt voor een uniek 'anti-trilling' ontwerp. Het kalibreren van het voersysteem is zeer eenvoudig en is in batch-modus uit te voeren.

Elke 40 voerposities worden aangestuurd met een centrale aanstuurkast. Deze heeft een kleurcodering waardoor ook extra voer te verstrekken is. Daarnaast heeft deze display meer mogelijkheden, zoals selectie vanuit de melkstal.


Kenmerken:

  • Duurzaam materiaal en robuuste constructie
  • Zeer nauwkeurig en individueel te doseren
  • Koppeling mogelijk met managementprogramma, maar ook handmatig te bedienen
  • Ook toepasbaar in rapid-exit melkstallen
  • De aanstuurkast kan ook andere functies aansturen, zoals de selectiebox

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce