Feedrite individuele krachtvoerverstrekking in de buitenmelker

Dit door Dairymaster ontwikkelde voersysteem maakt het mogelijk om de koeien in de buitenmelker automatisch en individueel te voeren. Bij het ontbreken van koeherkenning kan op de bedieningsconsole worden ingesteld dat de koeien een vaste hoeveelheid voer ontvangen. Wanneer koeherkenning aanwezig is, kan elke koe individueel gevoerd worden. Het intelligente voersysteem herkent een koe als deze voor de tweede keer langs komt, de koe krijgt dan de tweede keer geen voer.

Het grote voordeel van dit systeem is dat de toestroom van koeien sneller gaat. De voerinstellingen worden beheerd via het managementprogramma, hierdoor kan ook gewerkt worden met voerschema's welke gebaseerd zijn op de lactatieperiode waarin een koe zich bevindt. Studies hebben namelijk aangetoond dat de koe een hoger oxytocine niveau vertoond wanneer deze gevoerd wordt tijdens het melken.

Dit voersysteem is zeer robuust uitgevoerd, de voertoediening gebeurt door middel van een vijzel die tijdgestuurd is en geschikt voor een hoge capaciteit. Het is mogelijk te voeren tot 4 verschillende krachtvoersoorten.


Kenmerken:

  • Duurzaam materiaal en robuuste constructie
  • Nauwkeurig individueel te doseren
  • Koppeling mogelijk met managementprogramma, maar ook handmatig te bedienen
  • Een koe die voor de tweede keer langs komt, krijgt geen voer wanneer deze geïdentificeerd is
  • Bediening vanaf de centrale console

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce