Open dag Meertens, Maasmechelen (BE), op 2 december 2011


Open dag melkveebedrijf Meertens

In Maasmechelen heeft de familie Meertens een volledig nieuwe 18-stands Dairymaster Swing-Over melkstal laten bouwen. Door deze uitbreiding verwachten ze de toekomstige uitdagingen gemakkelijk het hoofd te kunnen bieden.

Het melkveebedrijf van Karel en Anja Meertens-Stassen is gestart door de ouders van Karel in 1960. Destijds werd begonnen met een melkveestapel van het MRIJ-ras. Uit eigen fok kwamen 2 koeien voort welke de magische grens van 100.000 liter passeerden, wat tot dan toe een unicum was in België.

Het bedrijf groeide gestaag en toen Karel in 1995 mee ging draaien in het dagelijks management werd een versnelling hoger geschakeld. In 2000 hebben hij en zijn vrouw Anja het bedrijf van zijn ouders definitief overgenomen.

Na verloop van tijd waren door investeringen in onder andere grond, melkquotum en mestrechten, de huidige gebouwen niet voldoende voor het bedrijf. Uitbreiding was hierdoor gewenst, waarmee in 2011 gestart werd.

Het nieuwe gebouw dat op de open dag te bezichtigen is, vormt daarvan het resultaat. Het gebruik van duurzame bouwmaterialen en machines bevestigt de visie op lange termijn. Hierdoor verwachten ze door te groeien en de toekomstige uitdagingen gemakkelijk het hoofd te kunnen bieden.

De melkstal is een 2x18 Dairymaster Swing-Over melkstal, welke de primeur heeft als eerste Swing-Over melkstal in Vlaanderen! De stal is voorzien van een Dairymaster Up&Over opdrijfhek en is volledig geautomatiseerd met onder andere standplaatsherkenning en melkmeting.

Karel en Anja Meertens-Stassen en hun zoons Brecht en Daan heten u samen met de deelnemende bedrijven graag welkom op de open dag. Deze vindt plaats op 2 december 2011 van 11:00 tot 17:00 uur, aan het adres Haagstraat 49, 3630 Maasmechelen (BE).

Routebeschrijving


Vanaf E314/A76:

1. Neem afrit 33: Maasmechelen

2. Sla linksaf, de Rijksweg N78 op

3. Vervolg deze weg 4 kilometer

4. Neem na het kanaal de eerste weg naar rechts, richting Vucht-Dorp

5. Neem de eerste afslag links, de Dageraadstraat in

6. Na 450 meter, sla op de kruising rechtsaf, de Schietkuilstraat op

7. Na 350 meter, sla rechtsaf naar de Haagstraat

8. Volg de borden om te parkeren

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce