Dairymaster geitencarrousel wint Eurotier gouden medaille voor innovatie 2014


Tijdens een feestelijke happening op de EuroTier beurs in Hannover (nov. 2014), heeft Dairymaster de
Eurotier gouden medaille voor INNOVATIE voor haar Swiftflo Geitencarrousel in ontvangst mogen nemen.

“Innovatie in melken vindt Dairymaster belangrijk, en het winnen van deze prestigieuze prijs is een eer”, zegt Edmond Harty, directeur van Dairymaster. “Alles wat we doen is met de focus op hoe we melkproducerende bedrijven winstgevender, leuker en duurzamer kunnen maken. Deze prijs maakt duidelijk dat Dairymaster de vooruitstrevende ondernemer veel te bieden heeft.”


Door de toenemende vraag naar geitenmelk met als gevolg het steeds groter worden van de geitenmelkbedrijven ontstond er een dringende behoefte in de markt aan nieuwe technologieën om het geitenmelken sneller, comfortabeler en gemakkelijker te laten verlopen.
Dairymaster heeft hierop gereageerd door een hoogtechnologisch en innovatieve melkstal te ontwikkelen, welke voldoet aan alle eisen en wensen van de hedendaagse geitenmelkerij.

De Swiftflo geitencarrousel is ontwikkeld om optimaal comfort te bieden aan melker en geit.
De melkklauw is verwerkt in het platform, direct onder de uier van de geit. Door de korte afstand kan de melker de melkbekers gemakkelijk en snel aansluiten. De uier kan binnen 2,5 seconden aangesloten zijn. Als de geit uitgemolken is, worden de melkbekers automatisch afgenomen. De melkklauw kan dan automatisch worden gereinigd om kruisbesmetting te voorkomen. De carrousel biedt verder nog de optie om de uier te sprayen. Met de carrousel kan 1 persoon tot wel 1.300 geiten per uur melken. Dit maakt de Swiftlo geitencarrousel tot een van 's werelds meest geautomatiseerde en snelle geitencarrousels.

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce