Open dag fam. Wijbenga, Hantumhuizen (FR)


 

In het Friese Hantumhuizen is de laatste maanden hard gewerkt  aan de totstandkoming van de nieuwe  melkveestal  van de familie Wijbenga. Op dit moment resten enkel nog de werkzaamheden voor de finishing touch en de nieuwe stal is een feit. Om dit te vieren en om belangstellenden de gelegenheid te geven het bedrijf te bezichtigen is er op zaterdag
21 maart a.s. van 10:30 tot 16:30 uur een open dag op het melkveebedrijf in Hantumhuizen.

De nieuwe 0-6-0 ligboxenstal voldoet aan de normering van de Maatlat Duurzame Veehouderij en biedt plaats aan 300 koeien. De koeien worden gemolken in een Dairymaster 2x30-stands Swing-Over Rapid-Exit melkstal waarin ze individueel worden gevoerd. De melkstal is geïntegreerd in de ligboxenstal en is onder andere voorzien van melkmeting, koeherkenning, automatische dumpleiding aangesloten op de melktaxi, automatisch reinigen en ontsmetten van de melkstellen na iedere melkbeurt, en een  beweegbare putvloer. De melkstal heeft een capaciteit van 180 - 220 koeien per uur.

foto's: Dian Dillema

Tevens is de stal voorzien van een extra brede nok, een emissiearme Veld-V-ecovloer,  semi-diepstrooiselboxen, twee  JOZ  mestrobots met  een watersproeisysteem in combinatie met elektrische mixers, één besturingskast voor de klimaatgestuurde stalgordijnen en de stal(led)verlichting. Een grote transitieruimte voor hoogdrachtige en pas afgekalfde koeien. De melk wordt opgeslagen in een silotank.

Tijdens de open dag  gaat de aandacht speciaal uit naar agrarische ondernemers en andere geïnteresseerden die eens een kijkje willen nemen in een nieuwe melkveestal.
Naast de bezichtiging is er een bedrijvenmarkt waar de betrokken bedrijven aanwezig zijn.  

Namens de deelnemende bedrijven en de familie Wijbenga bent u van harte uitgenodigd op
21 maart a.s. aan de Dokkumerwei 3, 9144 CK in Hantumhuizen.
Voor de juiste route. Stel uw navigatiesysteem in op de postcode (9144 CK).

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce