Fam. Bruin, Sint Maarten (NL)


In Sint Maarten (Noord Holland) is de familie Bruin woonachtig. Hier runt Jeroen samen met zijn vrouw Jacqueline met twee kinderen een melkveebedrijf met 134 melkkoeien. De melkkoeien hebben een productie van gemiddeld 8500 kg melk. Dit met een TMR-rantsoen van maïs, gras, bierborstel en krachtvoer. De oogst van gras en maïs gebeurd voornamelijk in eigen beheer en in samenwerking met de loonwerker.  Met 70 ha gras en 20 ha maïs heeft de familie bruin voldoende ruwvoer.  Jeroen is de melker op het bedrijf, door het grote aantal werkzaamheden moet het melken niet te veel tijd in beslag nemen en toch leuk blijven. Dit was met de oude draaimelkstal niet meer mogelijk.

Na dertig jaar melken met de binnenmelker draaimelkstal was het voor de familie Bruin tijd voor vernieuwing. De oude melkstal was aan vervanging toe en dus gingen ze op zoek een nieuwe. Via een collega melkveehouder kwamen ze terecht bij Dairymaster. Omdat ze in de oude melkstal ook al met een hoger vacuüm molken was dit een louter positief punt om over te stappen naar Dairymaster. De reden waarom de keuze van Jeroen uitging naar een 2 x  22 stands Swingover was de zeer efficiente melktechniek.

Momenteel melkt Jeroen 134 koeien in 60 minuten, het schoonmaken van de stal neemt 15 minuten extra in beslag. Hierdoor blijft voldoende tijd over om de overige werkzaamheden op het bedrijf zelf te verrichten.

De 2 x 22 stands Swing-Over is uitgerust met volgende opties;

  • Elektronische melkmeters
  • Elektronische koeherkenning
  • Dairymaster melkmanager
  • Lokvoersysteem in de melkstal

Jeroen heeft voor deze opties gekozen omdat hij deze opties bijdragen aan een efficiënte bedrijfsvoering en management. Jeroen melkt sinds 1 oktober 2007 in deze melkstal en zou de stal zelfs aan zijn buurman aanbevelen.

 

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce