Open dag melkveebedrijf Van Raaij, Venray


Open dag melkveebedrijf Van Raaij

Begin 2011 is op het bedrijf van Martijn van Raaij de bouw van een compleet nieuwe ligboxenstal met melkstal voltooid. Om dit te vieren en om belangstellenden de gelegenheid te geven het bedrijf te bekijken is er op vrijdag 17 juni 2011 van 13:00 tot 19:00 uur en op zaterdag 18 juni 2011 van 11:00 tot 17:00 uur een open dag op het melkveebedrijf in Venray.

Op vrijdag gaat de aandacht speciaal uit naar agrarische ondernemers en andere geïnteresseerden uit de sector. Het gehele bedrijf is te bezichtigen en er is een bedrijvenmarkt waar de betrokken bedrijven aanwezig zijn. Aan het eind van de dag is er de mogelijkheid het melken in een Dairymaster 26-stands swing-over melkstal live mee te maken via een groot scherm.

Op zaterdag worden naast de agrarische ondernemers ook burgers verwelkomd. Er zijn allerlei leuke en leerzame activiteiten. Zo is er onder andere een modeshow en zijn er diverse educatieve activiteiten voor kinderen.

De nieuwe ligboxenstal, welke voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij, biedt plaats aan 210 koeien. Deze koeien worden gemolken in een Dairymaster 26-stands rapid-exit swing-over melkstal. De melkstal is geïntegreerd in de ligboxenstal en is onder andere voorzien van melkmeting met koeregistratie, tweede melkleiding en beweegbare putvloer. Andere opmerkelijke aspecten van deze stal zijn de behandelstraat en de optimale inrichting met korte looplijnen. Voor de koerouting is de melkstal voorzien van een automatisch opdrijfhek en een 3-weg selectiebox. De melkstal heeft een capaciteit van rond de 180 koeien per uur.

Op zaterdag zal veel te beleven zijn voor gezinnen. Zo zal er onder andere een modeshow zijn, is er een knuffelhoek met kalfjes aanwezig, wordt er een educatieve speurtocht voor kinderen georganiseerd en nog veel meer leuke en leerzame activiteiten.

De professionele bedrijven markt, de live-registratie van het melken en de vele educatieve activiteiten voor kinderen maken deze open dagen tot een bijzondere aangelegenheid voor agrarisch ondernemers en burgers.


Routebeschrijving

Vanuit de richting Nijmegen:

 • Neem afslag 8-Venray-Noord richting Maashees
 • Na 400m, sla rechtsaf naar de Metaalweg
 • Na 950m, sla linksaf naar de Spurkt
 • Na 1,1km, neem de 1e afslag rechts, de Overloonseweg op
 • Na 1,4km ziet u aan uw rechterhand het parkeerterrein

Vanuit de richting Venlo:

 • Neem afslag 8-Venray-Noord richting Maashees
 • Na 650m, sla linksaf naar de Maasheseweg
 • Na 200m, sla rechtsaf bij de eerste kruising, Metaalweg in
 • Na 1,1km, sla linksaf naar de Spurkt
 • Na 1,1km, neem de 1e afslag rechts, de Overloonseweg op
 • Na 1,4km ziet u aan uw rechterhand het parkeerterrein

Klik op de afbeelding:

Kaart Van Raaij

Vindt uw dealer

Postcode:

Volg ons op:

   

Europe Dairy Systems - Marconiweg 17 - 3899 BR Zeewolde - Nederland - Tel:+31 (0) 88 32479 00 - info@europedairysystems.com
Experience the differnce